10 tipp, hogyan spórolj akár havi 40 órát magadnak

Virtuális Asszisztens

Szeretnél te is havonta akár 40 órát spórolni magadnak?

Neked is

akár napi több óra eltelik olyan dolgokkal, amikről úgy gondolod, hogy nem kellene velük ennyit foglalkoznod?

Úgy érzed, hogy egész nap dolgozol, eltelik egyik nap a másik után, de a feladatok nem fogynak az asztalodról, inkább csak szaporodnak, és soha nem éred utol magad?

Netán ezekre a kérdésekre igennel válaszoltál? Akkor van egy jó hírem, itt most olvashatsz 10 tippet, hogy mivel is tudnád ezt megváltoztatni.

Először is gondold végig, hogy mi az, ami a legtöbb idődet veszi el a napodból és próbálj meg változtatni rajta. Neked is vannak olyan feladatok, amiket csak tologatsz, hogy hátha nem kell megcsinálnod és csak szaporodnak az asztalod sarkán a feladat tömegek. Én most adok pár tippet, hogy hogyan oldd meg ezeket.

Virtuális Asszisztens
Nyerj időt magadnak
  1. Tervezd meg előre a napodat, még lefekvés előtt, viszont arra ügyelj, hogy egy hirtelen bejövő feladat vagy probléma megoldása se tudja azt felborítani.

  2. Pihend ki magad. Nagyon fontos, hogy a pihenésre is szánj időt, mert ha fáradt vagy lassabban fogsz haladni a munkáddal.

  3. Priorizálj: állíts fontossági sorrendet az elvégzendő feladataidra és mindig kezd a legfontosabbal, aminek még aznap kész kell lennie.

  4. Rendszerezve legyenek a dokumentumaid. Ne kelljen a káoszban keresgélned semmit, mert azzal sok időt veszítesz. Ezt lehet érteni a számítógépedre és az irodai papírtömegekre is.

  5. Használj formanyomtatványokat az ajánlatokra, legyenek kitöltött szerződésmintáid, munkaszerződéseid, igazolásaid. Ezek nagyon fontosak, mert nem kell megírnod mindig újra őket, csak be kell helyettesíteni az aktuális adatokat.

  6. Ha előre megírt, mégis személyesnek ható válaszüzeneteket fogalmazol meg, akkor csak nevet kell egy e-mailbe beírnod és már mehet is a válasz. Maximum egy pár szóval kiegészíted, de az már nem vesz annyi időt igénybe.

  7. Ne egész nap a levelezésed bújd, válassz ki napi 2 időpontot és akkor válaszold meg a leveleket, mert ha folyton ide oda kapcsol az agyad, akkor lassabban fog menni a munka. Határozz meg időkorlátot a közösségi hálózatok számára és csak akkor nézz rájuk.

  8. Tarts szünetet a munka közben, nem fogsz jobban haladni, ha már ki akar esni a szemed és fáj a hátad az üléstől. Igyál egy kávét vagy egy üdítőt az a lényeg, hogy állj fel az asztalodtól pár percre.

  9. A hétvége az legyen a tiéd és a családé. Ne dolgozz, pihenj! Így a következő heted energikusabban fog kezdődni.

  10. Ha végképp nem boldogulsz, akkor még mindig fenn áll az a lehetőség, hogy kiszervezed azokat a feladatokat, melyek a legtöbb időd veszik el.

Először mindenkinek fel kell mérnie, hogy a napi feladatai mennyi időt vesznek el és mi az, amivel a legtöbb időt tölti. Amikor ez megvan, akkor jöhet ez a 10 lépés. Fogadd meg a tanácsom, mert ha ezeket végig csinálod, akkor garantálom neked, hogy naponta akár 1-2 órát is meg tudsz spórolni. Ez akár heti 10 óra is lehet, és havonta akár 40 óra. Havi 40 óra még kimondani is ijesztő, hogy ennyi időt elvesztegettél eddig az életedből, pedig ezt az időt fordíthattad volna magadra, hobbidra, családra, vagy pihenésre.

Hidd el, ezt nem lehet másképp csinálni, ha egyedül szeretnéd vinni a vállalkozásod. Ezek apró trükkök, amik már több vállalkozás életét is megkönnyítették.

Remélem hasznosnak találtad ezt a 10 tippet és tudod hasznosítani a mindennapjaid folyamán. Ne feledd, ha mégsem boldogulsz, egy jó Titkárnő vagy egy Virtuális Asszisztens biztos tud neked segíteni, hogy legyen időd a fontos feladataidra és legyen szabad időd is mellett.

A cikk írója- Kószóné Papp Ildikó, a Virtuális AsszisztÁsz Virtuális Asszisztens iroda vezetője. “Virtuális Asszisztensként célom, hogy minél több vállalkozást tudjak sikeresen támogatni és általuk saját vállalkozásom fejlődésén is dolgozzak. Munkám során használom az AVA Mentorprogram alatt tanultakat és sikeresen alkalmazom azokat. Büszke vagyok, hogy Virtuális Asszisztens lettem és ez által egy fantasztikus közösség tagja lehetek.” Ahol felkereshettek: weboldal: https://www.virtualisasszisztasz.hu/, e-mail: virtualisasszisztasz@gmail.com, facebook: Virtuális AsszisztÁsz