7 tipp, hogyan dolgozz gyere-kek mellett home office-ban

Virtuális Asszisztens

Te sem tudod elképzelni, hogy hogyan lehet megoldani gyerekek mellett a home office munkát?

Akkor most megpróbálok neked segíteni pár ötlettel, ami nekem bevált a gyerekeknél. Én három gyerek mellett dolgozom virtuális asszisztensként a saját otthonomból. Megpróbálok mindig új és új ötletet kitalálni nekik, hogy ne menjen a munkám rovására, vagy ne szólják meg az ügyfeleim az állandó gyerekzsivajt.

Nézzük is ezek az apró ötletek:

  1. Válaszd ki jól az irodád helyét.

Az irodám a gyerekszobába rendeztem be úgy, hogy a háttér egy fal legyen, hogy az ügyfelek ne vegyék észre a játékokat, de a gyerekek lássanak, mert egyébként hisztiznének.

  1. Spórolj időt, ahol tudsz.

Reggelinél készítek nekik tízórait, amit a szobában esznek meg ezzel is időt nyerek, és még esznek, addig sem kell megszakítani a munkát.

  1. Csinálj csendet magad körül.

A munkához a legfontosabb, hogy minden olyan játékot ki kell iktatni a szobából, ami zajos, csipog, kattog, szóval biztos tudod miről beszélek. A koncentráláshoz erre nagy szükség van.

Nekem ez a három dolog adta meg a munkához az alapot, viszont a tárgyalások, megbeszélések voltak a legnehezebbek, de azért ne gondold, hogy ezeket nem lehet megoldani.
A két éves kisasszonnyal volt a legnehezebb megértetni, hogy ha anya szól, hogy csend akkor az is legyen. A 6 éves sem volt mindig együttműködő, de mikor a 13 éves is itthon volt talán az volt a legnehezebb, mert szinte egész nap ment a veszekedés, mert a kicsik vele szerettek volna játszani, ő pedig tanulni szeretett volna.
Virtuális Asszisztens
"Az elkeseredett emberek minden őrültségre képesek." Suzanne Collins

A megbeszéléseket a következő 4 ötlettel valósítottam meg:

  1. Ha nem tűnik kényelmesnek, akkor is az eredmény a fontos.

A megbeszéléseket próbáltam alvás időre időzíteni. A székemnek van karfája, az ölembe raktam egy kispárnát és ott altattam a kisasszonyt, közben nekem volt két szabad kezem, ha véletlen ébredezett megringattam már aludt is tovább. A nagyobb ilyenkor csendben tévét nézett.

  1. Nassolni való.

Nassolni valót készítettem nekik a szobába, tudom ezzel nem mindenki ért egyet, de ha nincs választás muszáj a csoki, cukorka és a chips hármasát elővenni.

  1. Amivel nem szabad játszani az mindig vonzza a gyerekeket.

Az is megoldás lehet még, ha van olyan tárgy, amivel egyébként nem játszhat a gyerek, de sóvárog utána. Nálunk ez az esernyő, csendbe játszi vele, akár egy órán át is.

  1. Csendes, alkotó játékok.

A színes ceruza és az üres lap is sokszor beválik, de a gyurma és az építőjátékok is jól le tudják kötni őket.

Igen én ezzel a 7 ötlettel oldom meg a gyerekek mellett a munkát, de ez a lista állandóan bővül mindig új és új ötletet kell kitalálni, mert gyorsan megunják a játékot és új taktikát kell alkalmazni. Ezekkel a trükkökkel elég jól meg lehet oldani télen is egy napot, mikor nem tudunk sok időt kint tölteni. Persze adódnak olyan dolgok, amik miatt improvizálni kell, de szerencse, hogy változatosak a napok és így nem unatkozunk soha.
Hidd el mindent meg tudsz oldani és a gyerekid, ha velük vagy elkezdenek veled dolgozni és bele tanulnak abba, hogy mikor mit kell csinálniuk. Én a tanulást is bevállaltam mellettük ezekkel a módszerekkel azt is simán meg tudtam oldani.

Így a végére hagytam egy tanácsot, amit ha megfogadsz, nem kell a fél éjszakát átdolgoznod:

Legyél laza, ne görcsölj rá a munkára. Ha idegesít valami, azt a gyerekek megérzik és sok hisztire számíthatsz, így tényleg nem lehet dolgozni. Ha kell igen is állj fel a géptől, szeretgesd meg őket, hiszen lehet csak egy ölelésre és puszira vágynak.

Virtuális Asszisztens
"Az anya képezi a családi boldogság központját." Kassay Adolf

Gondolj arra, hogy hány anyukának nem adatik meg az, hogy egész nap a gyerekeivel lehessen és emiatt Te milyen szerencsés vagy.

A cikk írója- Kószóné Papp Ildikó, a Virtuális AsszisztÁsz Virtuális Asszisztens iroda vezetője. “Virtuális Asszisztensként célom, hogy minél több vállalkozást tudjak sikeresen támogatni és általuk saját vállalkozásom fejlődésén is dolgozzak. Munkám során használom az AVA Mentorprogram alatt tanultakat és sikeresen alkalmazom azokat. Büszke vagyok, hogy Virtuális Asszisztens lettem és ez által egy fantasztikus közösség tagja lehetek.” Ahol felkereshettek: weboldal: https://www.virtualisasszisztasz.hu/, e-mail: virtualisasszisztasz@gmail.com, facebook: Virtuális AsszisztÁsz